23 April 2008

Apa ada bawah selimut?

Ada apa bawah selimut? Macam-macam ada... yang kita takutkan kalau ada kalajengking ke,ular ke..lipan ke...bisa..bisa.. Hari ni,seekor ular hitam dah pun keluar dari selimut BN. Dulu ada kawan dah ingatkan yang Setiausaha Agung Gerakan tu,musuh dalam selimut tapi entah kenapa,semua orang tak dengar.Sekarang bila DAP dah memerintah Pulau Pinang,diapun isytihar keluar diri dari Parti dan terima macam-macam jawatan dari DAP. Memang sah pengkhianat! Entah-entah memang sengajalah dimenangkan DAP untuk pastikan BN lemah.Bila BN lemah,bangsa lain tak rugi..yang rugi bangsa kita.Orang Melayu jugalah yang akan terus terpinggir di Pulau Pinang.

Inilah yang dikatakan..nenek moyang kaya raya...tergadai seluruh harta benda akibat sengketa sesama kita...maka bumi yang dipijak milik orang...

2 ulasan:

pelangibaru berkata...

ya kak, kite rase die sgt bersalah..tidak ada semangat perjuangan parti..

tetapi, bagi pengundi biasa, mereka berpandangan lain, mereka kata periuk nasi kena jaga, parti tak bayar gaji, bila ade offer utk berkhidmat dlm kerajaan, sama2 membantu penang.....ambil jer lah..resign dari parti, anggap tak bersalah..

pengundi biasa kata, kite kena move forward, kerja utk negara..

kak, jika parti benar2 kuat, ini semua susah utk terjadi..nampak sgt semua parti BN lemah..insider sendiri tak yakin dgn parti sendiri...

oleh itu, UMNO tdk boleh terus membiarkan ahli parti sendiri & org Melayu keseluruhannya tidak yakin dgn parti UMNO..bukan kerja yg mudah kak jika kita semua tidak bersatu..

kuehraya berkata...

salam dato
setuju klu kata org BN sendiri xbersatu. org politik adalah pelakon yg hebat. betul, nk jaga periuk nasi sendiri tapi sampai menjatuhkan org lain, memang tak patut la. takde self interest pun susah, ada self interest pun susah. manusia...